Nyheter Toppnyheter Världen

Självmordsvästar hittade i Bryssel

Belgiska säkerhetsstyrkor patrullerar en gata i Bryssel i Belgien. Arkivbild.
Belgiska säkerhetsstyrkor patrullerar en gata i Bryssel i Belgien. Arkivbild.

Den belgiska polisen har hittat tre självmordsvästar, spår av sprängämnen och fingeravtryck från Salah Abdeslam, en av de misstänkta för terrorattackerna i Paris, i en lägenhet i Bryssel.

– Vi hittade fingeravtryck, men vi har ingen aning om när de lämnades, säger Eric Van Der Sypt, talesperson för den belgiska åklagarmyndigheten.

Fynden i lägenheten i Schaerbeek i den belgiska huvudstaden gjordes under en husrannsakan den 10 december. Bostaden uppges ha hyrts under en falsk identitet, "som kan ha använts av en person som redan sitter frihetsberövad i fallet", uppger åklagare i ett uttalande

Lägenheten kan ha använts som gömställe av Salah Abdeslam under den jakt som följde efter terrorattentaten. Bostaden tros även kunna ha använts för att tillverka bombbältena.

Polisen har varit på jakt efter Abdeslam sedan 130 människor dödades i en våg av attacker i Paris den 13 november. Den extrema jihadistgruppen Islamiska staten (IS) har tagit på sig dådet.

Belgisk polis har gripit tio personer i samband med utredningen, flera av dem misstänkta för att ha hjälpt Abdeslam. Den utpekade hjärnan bakom dåden, Brysselbon Abdelhamid Abaaoud, dödades under en polisräd i Paris dagarna efter dåden.