Nöje Film

Sjätte gången gillt för DiCaprio?

Leonardo DiCaprio huvudroll i "The revenant" har lett till hans sjätte Oscarsnomineringi. Arkivbild.
Leonardo DiCaprio huvudroll i "The revenant" har lett till hans sjätte Oscarsnomineringi. Arkivbild.

För sjätte gången har Leonardo DiCaprio chans på en Oscar. I år är han nominerad för sin huvudroll i thrillern "The revenant".

"Jag är som tacksam över att akademin uppmärksammar den här filmen", säger DiCaprio i ett uttalande.

Han har nominerats fem gånger tidigare – bland annat för sin huvudroll "The wolf of Wall Street" för två år sedan – men aldrig vunnit. Han var bara 20 år gammal när han fick sin första nominering, då för sin biroll i "Gilbert Grape". För SkyNews berättar han att det fortfarande känns lika spännande att nomineras.

Regissören Alejandro González Iñárritus "The revevenant" leder nomineringsracet inför årets gala och är har chans på pris i hela tolv kategorier, bland annat i de tunga kategorierna bästa film och bästa regi.

– Det känns fantastiskt med så många nomineringar för en film som jag har ägnat ett år, och som han (Iñárritu) har ägnat tre år av sitt liv till, säger DiCaprio till BBC.

Årets Oscarsgala äger rum den 28 februari.

Buena Vista
Leonardo DiCaprio Oscarsnominerades för första gången 1994 – då för sin biroll i Lasse Hallströms "Gilbert Grape". Pressbild.
Twentieth Century Fox/AP/TT
"The revenant" med Leonardo DiCaprio har chans på tolv Oscarsstatyetter på årets gala. DiCaprio själv kan prisas för årets manliga huvudroll. Pressbild.