Sport

Sjöström har satt ribban högt

Sarah Sjöström vann damernas 50 meter fjäril under SM-veckan i Norrköping.
Sarah Sjöström vann damernas 50 meter fjäril under SM-veckan i Norrköping.

Sarah Sjöström tog ännu ett SM-guld i Norrköping på ännu en riktigt bra tid.Men det är inte lätt att göra simstjärnan nöjd.– Jag har ju satt ribban väldigt högt för mig själv, säger 22-åringen.

Sarah Sjöström tog sitt tredje guld på Centralbadet i Norrköping när hon vann 50 meter fjärilsim före Therese Alshammar.

– Det var en bra tid, men jag har ju satt ribban väldigt högt för mig själv på SM jämfört med för två år sen, säger Sjöström.

Tiden: 25,07. Det är samma tid som Therese Alshammars tidigare världsrekord, som Sjöström slog för två år sedan med tiden 24,43.

– Jag brukar tänka att jag ska gå under 25 eftersom mitt personliga rekord är det, men det var ändå en väldigt bra tid. Det var ju väldigt nära, säger Sjöström och ler.

– 100 fjärilsim känns ju mycket bättre än 50, men så får det vara. Det kan jag ta, hellre det än tvärt om.

Överraskande tid för Alshammar

Att simma bredvid Therese Alshammar verkar trigga igång båda två. Och för Sjöström är det speciellt i starten hon drar nytta av att ha "Tessan" bredvid sig.

– Hon är ju extremt snabb, speciellt första längden, sen drar jag ifrån lite i slutet för det är sista delen som är min specialitet. Det är skönt att få träna på att göra snabba starter, men jag känner ändå att jag hänger på hyfsat bra – trots att hon är en av de bästa i världen på startmomentet. Det är skönt!

För Therese Alshammar var andraplatsen på 25,78 hennes snabbaste lopp i år.

– Det var roligt, det hade jag ingen aning om. Det hade Sarah koll på, det var det första hon sa, hon har bra koll på tider. Det var en kul överraskning, säger Alshammar.

Avslutas med 100 frisim

Simveteranen var, precis som på OS-distansen 50 meter frisim, nöjd med starten i loppet, och lyckades nu också sätta avslutningen bättre.

– Jag arbetade i alla fall in i väggen sista fem meterna.

På söndagen avslutas SM i simning med bland annat 100 meter frisim, då möts Sarah Sjöström och Therese Alshammar igen.

– Frisimmet har ju känts väldigt bra. 200 gick väldigt bra och jag var snabb på 50, så det blir spännande att se vad jag kan göra på 100 med, säger Sarah Sjöström.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset