Sport

Sjöström satte nytt världsårsbästa

Sarah Sjöström simmade snabbt när hon vann 200 meter fritt i SM i Norrköping.
Sarah Sjöström simmade snabbt när hon vann 200 meter fritt i SM i Norrköping.

Sarah Sjöström gör som hon brukar – simmar snabbt på SM.Hon inledde SM-veckan med att sätta världsårsbästa på 200 meter frisim med tiden 1.54,34.

Sarah Sjöström må vara tungt tränad, men hon tänker ändå inte spara på något under SM.

– Jag har inga direkta tidsmål, jag vill bara att det ska gå snabbt och inte kännas för tungt, sade hon till TT innan tävlingarna drog igång.

Och hon fick som hon ville.

Sarah Sjöström inledde veckan med att vinna finalen på 200 meter fritt på världens snabbaste tid i år, 1.54,34 – nio hundradelar snabbare än amerikanskan Katie Ledecky.

Sjöström var med den tiden också bara tre hundradelar från sitt eget svenska rekord.

Men det var inte bara Sarah Sjöström som ville få fina svar från SM-veckan. Michelle Coleman, som också simmar distansen på OS, på andra plats visade att formen håller i sig med tiden 1.56,12 – hennes tredje snabbaste tid någonsin.

Även de övriga lagkappssimmarna Ida Marko-Varga och Louise Hansson fanns med i finalen. Marko-Varga simmade på 1.59,19 och Hansson klockades på 1.59,60, vilket var årsbästa för båda två.

OS-klara Simon Sjödin vann finalen på 200 meter fjäril på nytt mästerskapsrekord, 1.57,99. Sjödins huvuddistans på OS är 200 meter medley, men han kommer eventuellt även att simma 200 meter fjäril.