Sport

Sjöström vinner sig i OS-form

Sarah Sjöström radar upp segrar. Arkivbild.
Sarah Sjöström radar upp segrar. Arkivbild.

Två nya segrar och totalt fyra vinster på lika många finaler i helgen i Barcelona.Sarah Sjöström vinner sig i form inför OS.– Det är en bra vana och ger självförtroende, säger tränaren Carl Jenner.

Mare Nostrum i Barcelona var simstjärnans näst sista tävling inför OS. Nu återstår bara SM i Norrköping den 6-10 juli innan Sveriges största OS-hopp ska jaga guld och medaljer i Rio.

Efter segrarna på specialdistansen 100 meter fjäril och 50 meter fritt i lördags plockade Sjöström hem en säker seger på 50 meter fjäril (25,27) och en knapp på 100 meter fritt (53,92).

Segermarginal i frisimmet blev 23 hundradelar till japanskan Rikako Ikee.

– 50 fjäril var väldigt bra, på 100 frisim var hon riktigt trött. Återhämtningen går långsamt just nu och hon hade inte så mycket tid mellan loppen. Det var ett bra tävlingslopp, hon simmade för att vinna och fick slita hårt sista 25 för att göra det, säger Jenner.

Sjöström och de andra svenskarna kom tungt nedtränade från två veckors läger i Turkiet. Men inget verkar bita på Sjöström. Hon har tävlat mycket i år i tuff konkurrens och radat upp segrar.

– Jag tror inte hon har förlorat en final sedan hon var tvåa på 50 meter fritt i Marseille i mars. Då var hon i samma fas, nedtränad och simmade många lopp, säger Jenner.

Jennie Johansson blev bara sexa på 100 meter bröstsim och var med 1.08,59 nästan två sekunder över sitt svenska rekord från i våras. Även OS-klara duon Erik Persson (2.14,35/7 på 200 meter bröst) och Simon Sjödin (53,93/7 på 100 meter fjäril) hade det tungt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset