Nyheter Ekonomi Sverige Sverige-topp

SJ varnar för förseningar i påsk

Getingmidjan – sträckan mellan Stockholms central och Älvsjö stängs av i påsk. Arkivbild.
Getingmidjan – sträckan mellan Stockholms central och Älvsjö stängs av i påsk. Arkivbild.

SJ varnar för längre restider på flera järnvägssträckor under påsken. Stora underhålls- och utbyggnadsarbeten påverkar i stort sett all trafik söder om Stockholm, till Värmland/Oslo och nattågen.

– Det här är en klassisk helg när man brukar passa på. Det är fyra lediga dagar och färre som reser än vanliga vardagar, säger Katarina Wolffram, presskommunikatör på Trafikverket.

Störst påverkan väntas kring Stockholm, Göteborg och Malmö. Exempelvis stängs all trafik av mellan Stockholms central och Älvsjö från klockan 22.00 den 24 mars till klockan 5.00 tisdag den 29 mars. Sträckan Göteborg–Alingsås stängs också av under påsken.

– De här jobben har man ju planerat in sedan länge. Så det är ingenting man hittar på när det börjar närma sig påsk, säger Katarina Wolffram.

Trafikverket uppger att arbetena görs för att minska sårbarheten och förstärka järnvägens kapacitet.

"Flera av våra arbeten kräver att tågtrafiken stängs av helt, både för att kunna utföra arbetet rent praktiskt, men också för att arbetsmiljön ska vara säker", säger avdelningschefen Catrine Carlsson på Trafikverket enligt ett pressmeddelande.