Nyheter Toppnyheter

Sju skjutna i huvudet i Ohio

Polisen sätter upp en vägspärr utanför brottsplatsen i Pike County, Ohio.
Polisen sätter upp en vägspärr utanför brottsplatsen i Pike County, Ohio.

Sju personer har skjutits ihjäl i sina hem i den amerikanska delstaten Ohio. Enligt amerikanska medier har de döda skjutits i huvudet, på ett sätt som liknar avrättning.

Polisen larmades till orten, tolv mil öster om staden Cincinnati på fredagsmorgonen, lokal tid. I tre olika hem hittade man fem vuxna och två barn, som uppges vara släkt med varandra. De döda verkar ha skjutits i sömnen.

Minst tre barn, ett fyra dagar gammalt, ett sex månader gammalt och en treåring, överlevde. Den nyfödda hittades i sin säng bredvid sin döda mor, skriver Fox.

Enligt amerikanska medier så kan en eller flera skyttar vara på fri fot.

– Jag letar fortfarande aktivt efter en skytt. Jag kan inte bekräfta att det inte är någon på fri fot som är involverad i det här. Om han är det, så är han beväpnad och farlig, säger polisen Charles Reader vid en presskonferens enligt CNN.

Polisen hittade även en åttonde död person, som från början misstänktes vara gärningsmannen som skjutit sig själv, men senare ändrades den uppgiften.

– Vår preliminära bedömning är att ingen av de åtta individerna begått självmord, säger delstatens allmänna åklagare Mike DeWine.

Efter dödsskjutningen stängdes den lokala gymnasieskolan Peebles High School av säkerhetsskäl, rapporterar tv-bolaget WCPO.