Sport

Sjuk Nordqvist närmar sig medaljerna

Anna Nordqvist trotsade sin sjukdom och avancerade i OS-golfen.
Anna Nordqvist trotsade sin sjukdom och avancerade i OS-golfen.

Efter tre år av förberedelser, drömmar och fantasier om OS slog verkligheten till.En sjuk Anna Nordqvist slog ändå till med sin bästa runda – och har åtminstone en möjlig medaljchans.– Jag är lite längre bort än jag skulle vilja vara, men om det blåser upp kan vad som helst hända, säger hon.

Nordqvist har länge pratat om hur bra hon vill vara när det är dags för OS, hur varje del av träningen och förberedelserna styrts för att hon ska vara som bäst precis just nu.

Men när kroppen lever sitt eget liv spelar det inte så stor roll vad huvudet vill.

När Nordqvist klev av den 18:e greenen såg hon rejält, ursäkta ordvalet, risig ut.

TT: Hur mår du?

– Jag lever. Jag mådde inte bra på rangen i morse, och jag har sovit kanske fyra timmar i natt.

TT: Förkyld?

– Det är allt. Öronen, halsen, förkylning, jag tror jag hade feber till och med i morse. Jag visste att det skulle bli en lång dag, det hjälpte att jag spelade väldigt bra, säger hon.

Det var precis vad hon gjorde.

Birdie på 1, 5, 6 och 11 och riktig raketfart upp för resultattavlan.

En bogey på det 16:e hålet ställde dock till det, och med hennes sammanlagda fyra slag under par har hon fem slag upp till medaljplats.

– Det var en otroligt tuff vind, när vi vände där vid 14-15... Den sista timmen blåste det verkligen upp. Jag spelade fantastiskt bra där, men på grund av några dåliga klubbor och fel slag så tappade jag några slag. Jag försökte bara ha tålamod de sista hålen, men det var svårt att bedöma vinden.

– Ganska dålig tajming på det hela, framför allt när det blåser, då blir det tuffare. Det var några slag där ute som inte gick lika långt som de brukar. Men jag slog bollen fantastiskt bra i dag.

TT: Hade du klivit av om det vore en mindre tävling?

– Nä. jag ger aldrig upp. Jag ska mer eller mindre vara döende för att inte slå ut. Men det är inte optimalt så som jag mår. Jag brukar inte vara sjuk, så det är ganska taskig tajming. Jag har tagit allt. Näsdroppar, alvedon, vitamin C, allt som går att ta. Jag går redan på antibiotika. En dag kvar... det är bara att ha tålamod.

Nordqvists runda räckte till slut till en delad åttondeplats.

Och det blir troligen blåsigt även i morgon.

– Det är bara ut och attackera. Jag var otroligt besviken i går när jag kom tillbaka. Men det är tufft där ute. Man måste göra en låg runda eller "göra en Matt Kuchar" (skjuta 63 sista dagen) för att ha en chans.

Pernilla Lindberg sköt en 69:a och avancerade upp till 34:e plats, sju slag efter Nordqvist.

Den före detta världsettan Park In-Bee, Sydkorea, leder tävlingen på elva slag under par, två före Gerina Piller, USA, och Lydia Ko, Nya Zeeland.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset