Sport

Sjuk seglare oroar i svensklägret

Sjuke Fredrik Bergström, till vänster, fanns inte på plats med 470-kollegan Anton Dahlberg vid seglarnas pressträff i Marina Glória i Rio de Janeiro. Arkivbild.
Sjuke Fredrik Bergström, till vänster, fanns inte på plats med 470-kollegan Anton Dahlberg vid seglarnas pressträff i Marina Glória i Rio de Janeiro. Arkivbild.

Ett orosmoln har dykt upp ovanför de svenska OS-seglarna i Marina Glória. Fredrik Bergström, gast till Anton Dahlberg i 470, insjuknade under fredagen, bara några dagar före första OS-seglingen. Han evakuerades från seglarnas boende till ett närliggande hotell i Rio de Janeiro.

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström är i Rio med medaljambitioner. Bergströms insjuknande kom olägligt.

– Han blev sjuk i går morse. Han hade feber och var helt out, säger Dahlberg vid seglarnas pressträff på lördagen.

– Det är inte optimalt. Vi startar den tionde. Men nu får han fajtas med att få i gång kroppen. Jag tror faktiskt han kan han gynnas av det. Han är debutant, jag är mest nervös för att han blir stressad över att han är sjuk.

Enligt SOK-läkaren Per Andersson rör det sig om en infektion som knappast kommer att störa hans OS-start.

– Han kommer att vara tillbaka relativt snabbt, säger Andersson.

Seglarnas sportchef Stefan Rahm saknas helt i Rio. Brodern Thomas Rahm, laser radial-seglaren Josefin Olssons tränare, berättar varför:

– Stefan ramlade på en klippa på västkusten för ett par veckor sedan och fick en infektion i benet och låg faktiskt på sjukhus några dagar. Nu är det vila och högläge med benet som gäller, säger Thomas Rahm.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset