Sport

Sjunde nollan för Frölundas mur

Frölundas Lars Johansson.
Frölundas Lars Johansson.

Tvåan Frölunda vann mot serietrean Luleå utan att göra någon bra match. Förklaringen: Målvakten Lars Johansson var rena muren och höll nollan för sjunde gången under SHL-säsongen.Matchen slutade 1–0 till göteborgarna efter förlängning.

– Det är alltid roligt att hålla nollan, men i dag var det en av de svettigaste gångerna, säger Frölundamålvakten.

Lars Johansson motade 29 skott.

– Jag hade marginalerna med mig och lite flyt. Något skott tog på klubbskaftet, hade jag inte haft det där flytet kunde jag ha släppt in fyra mål, säger 28-åringen.

Frölunda kom till spel med en förlust mot bottenlaget Modo i bagaget, och en skadelista med sju spelare uppsatta, bland andra Joel Lundqvist och Spencer Abbot.

– Vi tar inga chanser med folk som är lite småskadade nu inför slutspelet, säger Lars Johansson.

Luleå var bättre än Frölunda sett över hela matchen. Men norrbottningarnas effektivitet var helt under isen.

– Surt att förlora när vi stora stunder spelar ut ett så bra lag. Vi har väl två-tre skott i ramen och två tre frilägen. Men i slutänden är det målen som räknas, så är det, säger Jan Sandström, back i Luleå.

– Men vi gör en av våra bästa matcher på länge, det får vi ta med oss, säger han.

Frölundas bästa period var slutrundan. I slutet stod det och vägde och bägge lagen hade bud på mål.

Men det krävdes förlängning för att få ett avgörande.

Efter två minuter hittade Ryan Lasch Henrik Tömmernäs vid Luleås bortre stolpe och backen sprätte in avgörande 0–1.

Det blev Frölundas femte seger på övertid under säsongen. Göteborgslaget har inte förlorat en enda förlängning, ett facit som inget annat SHL-lag kan matcha.

Frölunda laddar nu inför slutspelet. Och förväntningarna är höga. Lars Johansson, som tycker att han gör sin bästa säsong någonsin, skulle gärna kröna den med ett SM-guld.

– Det är klart att man vill gå hela vägen, det har gått bra för oss och CHL-segern gav mersmak, säger Frölundamålvakten.

Tre matcher återstår av grundserien. På torsdag tar Frölunda emot Linköping.

– Det kommer att bli spännande. De är i fantastiskt form, de har bra speed i sitt spel och de vill gärna föra matcherna, säger Lars Johansson.