Nöje Film TV

Skådespelaren Ken Howard är död

Ken Howard.
Ken Howard.

Skådespelaren tillika ordföranden för det amerikanska skådespelarfacket SAG-AFTRA Ken Howard är död. Han avled i sitt hem på onsdagen, 71 år gammal, rapporterar Deadline som hänvisar till ett uttalande från fackförbundet.

Emmyprisade Howard har medverkat i en rad stora filmer och tv-serier, bland annat "The white shadow", "The judge" och "30 rock". Han valdes till ordförande för Screen Actors Guild (SAG) 2009 och fick en av de styrande posterna när SAG och AFTRA slogs samman 2012, för att året därefter bli ensam ordförande för fackförbundet med 160 000 medlemmar.

I fjol valdes han om som ordförande.

"Beverly Hills"-skådespelaren Gabrielle Cartiers, vice ordförande för SAG-AFTRA, säger i ett uttalande att facket "för alltid står i skuld till honom".

"Ken var en inspirerande ledare och det är en otrolig förlust för SAG-AFTRA, hans familj och alla som kände honom. Han var ett ljus som aldrig tonades ned och var hängiven medlemmarna. Han ledde oss genom tumultartade tider och fick in vårt fack på en förträfflig väg", säger Cartiers i uttalandet, enligt Los Angeles Times.