Sport

Skövdestjärna slutar i landslaget

Anna-Maria Johansson under en landskamp mot Rumänien tidigare i år. Arkivbild.
Anna-Maria Johansson under en landskamp mot Rumänien tidigare i år. Arkivbild.

Anna-Maria Johansson tackade nej till OS-kvalet. Nu berättar den 34-åriga handbollsstjärnan att hon har dragit på sig den blågula tröjan för sista gången.– Jag är klar med landslaget nu, säger Skövdespelaren till Värmlands Folkblad.

– Jag ringde och berättade i januari och förklarade att jag ville ha mer tid med min familj, sen fick jag göra om samtalet igen. De försökte få mig att ändra mig, men jag känner att det är rätt beslut.

Johansson debuterade i landslaget 2009 och höjdpunkterna är EM-medaljerna 2010 (silver) och 2014 (brons).

Samtidigt som högernian är tydlig med att landslagskarriären är över finns hon med på listan över reserver till OS-kvalet i mars.

– Ja, de undrade om jag kunde tänka mig det i fall någon skulle skada sig. Men det är många vänsterhänta reserver uttagna, så jag räknar inte med att jag behövs, säger hon till VF.

I Skövdes elitseriematch borta mot Eslöv gjorde "Majsan" fyra mål. Matchen slutade 26–26, efter att gästande Skövde hämtade upp ett fyramålsunderläge under matchens sista tre minuter.

Eslövs skyttedrottning Anna Bardis stod för nio av hemmalagets mål och utökade sin ledning i elitseriens skytteliga. Totalt har Bardis nu gjort 112 mål – sju fler än Skövdes Maja Eriksson och Önnereds Beatrice Nilsson.