Sport

Skadad Nadal drar sig ur Franska

Rafael Nadal tvingas dra sig ur Franska mästerskapen.
Rafael Nadal tvingas dra sig ur Franska mästerskapen.

Rafael Nadal, niofaldig segrare i Franska mästerskapen i tennis, drar sig ur årets turnering med en handledsskada.– Det är riktigt trist men sånt är livet, säger spanjoren.

Spanjoren spelade på smärtstillande medel i den andra omgången, seger med 3–0 i set mot argentinaren Facundo Bagnis.

– I går kväll gjorde det ondare och ondare och i dag kunde jag inte röra på handleden, sade Nadal på en hastigt sammankallad presskonferens.

Fjärdeseedade Nadal har plågats av skador under karriären – han kunde inte försvara titeln i Wimbledon 2009 på grund av en knäskada och missade OS i London 2012 – och får vänta på en ny chans till en tionde titel i Paris.

Inte bruten

– Om det inte hade varit Roland Garros skulle jag troligen inte ha riskerat att spela de första omgångarna heller. Den (handleden) är inte bruten men om jag skulle ha fortsatt spela skulle jag bryta den inom några dagar, sade Nadal.

I och med att Nadal drar sig ur turneringen är landsmannen Marcel Granollers klar för åttondelsfinal.

Murray pigg

Det är också andraseedade Andy Murray som inte verkade alls sliten efter två hårda femsetare. Skotten imponerade när han slog ut hårdservaren Ivo Karlovic med 3–0 i set, 6–1, 6–4, 7–6 (7–3).

Matchen tog en timme och 56 minuter och Murray är säkert glad över att det inte blev ytterligare en lång dag på jobbet. Han fick slita desto hårdare i de två första omgångarna mot Radek Stepanek och Mathias Bourgue då det blev sammanlagt sju timmar och 15 minuter på jobbet.

– Speciellt på slutet var det jämnt, jag är glad att jag vann tiebreaket, sade Murray, som i kvartsfinalen möter John Isner, USA, eller Teymuraz Gabasjvili, Ryssland.

Även titelförsvararen Stan Wawrinka är vidare till åttondelsfinal. Schweizaren var ohotad mot fransmannen Jérémy Chardy, 6–4, 6–3, 7–5.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset