Sport

Skadad Olsson hoppas på EM

Martin Olsson. Glad, men skadad.
Martin Olsson. Glad, men skadad.

Martin Olssons EM-uppladdning inleddes med rehabträning.En skadad ljumske stör landslagsbacken – som ett tag var rädd för att tvingas stå över mästerskapet i Frankrike.– Tankarna kom att man kan missa EM, säger han.

När fotbollslandslaget på tisdagen tränade på Stockholms Stadion var Martin Olsson inte med. I stället blev det rehabilitering på Friends Arena för den 28-årige vänsterbacken.

Anledningen är den ljumskskada han ådrog sig i Norwichs avslutande Premier League-match den 15 maj.

– Jag gjorde en tackling mot Everton första fem minuterna och sedan kände jag lite, att det högg till. Jag ville inte chansa och spela på, så jag gick av efter tio minuter. Just nu har jag ingen smärta, jag har gjort vissa sprinter och det har känts bra, säger han.

Var orolig

Initialt befarades det värsta.

– När jag pratade med dem (Norwichs läkarteam) efteråt så trodde de att jag skulle vara borta i sex veckor. Då tänkte jag: "shit, det är stor risk att jag inte kan vara med". Sen gjorde vi alla tester och tre dagar senare så sade de att det inte var någonting. Det är mer att vila, vi får se de kommande dagarna, säger Olsson som verkligen vill spela i turneringen.

– Det är en dröm för alla att få spela EM. Att få ett sådant besked då, då kommer tankarna att man kan missa EM. Men det har känts bra nu, bättre än jag trodde. Hade det varit nu hade jag försökt spela. Om några dagar ska jag försöka träna med laget.

Det hade kunnat bli en ny motgång under en redan tung säsong för Martin Olsson. Han missade hela försäsongen efter en axeloperation varpå det dröjde en bit in på hösten innan han återtog vänsterbacksplatsen i Norwich. Ett tag var han in och ut i laget, och även om han startade de nio sista matcherna åkte laget ur.

– Individuellt – det har kanske inte gått så bra som lag – känner jag att jag har kommit upp på den nivå jag kan spela på.

Oklar framtid

Det är tredje gången han åker ur Premier League; de tidigare två gångerna har han blivit kvar i Blackburn respektive Norwich.

Framtiden är oklar.

– Vi får se vad som händer, jag vill inte säga för mycket. Jag hade ett snack med tränaren, vi kom överens om vissa grejer. Vi får se vad som händer efter EM.

I landslaget har han allt som oftast varit förbundskapten Erik Hamréns förstaval. Olsson startade nio av tolv matcher på Sveriges väg till EM.

– Jag har alltid känt att jag har haft förtroendet från Erik. Det är en bra grej också. Jag försöker bara fokusera på mig själv. Det är Erik som bestämmer. Det är inte så att jag känner att jag är given och slappnar av. Jag vill ge 100 procent för att få spela, jag vet att det finns andra bra spelare på den positionen. Det gäller för mig att vara på tårna.