Sport

Skadekris i Damkronorna

Damkronornas förbundskapten Leif Boork. Arkivbild.
Damkronornas förbundskapten Leif Boork. Arkivbild.

En skadekris har drabbat Damkronorna inför VM i Kanada i vår.Både Modostjärnan Erika Grahm och AIK:s Lisa Hedengren är borta för resten av säsongen.Landslagskaptenen Jenni Asserholt missar hemmaturneringen i Oskarshamn nästa vecka – och i värsta fall också VM.

Den senaste skademotgången för Damkronorna kom i helgen när Grahm bröt foten i Modos bortamatch mot Djurgården i riksserien.

– Hon ska inte opereras, vilket är positivt, men är gipsad och borta resten av säsongen, berättade förbundskaptenen Leif Boork när han presenterade truppen till hemmaturneringen i Oskarshamn nästa veckoslut.

Lisa Hedengren är borta efter sin andra hjärnskakning för säsongen. Lagkaptenen Jenni Asserholt, HV71, har en ledbandsskada i foten och är borta i sex–åtta veckor. Det innebär att hon missar SM-slutspelet.

– Vi hoppas att hon kan vara med i VM, det är 50–50. Det är tre tunga namn som är borta. Jenni är lagkapten och Erika assisterande och de två driver laget, sade en bekymrad Boork.

Mitt i skademörkret finns också ett ljus. Brynäsforwarden och skyttedrottningen Anna Borgqvist, tvåa i målligan med fem fullträffar i hemma-VM i fjol, gör säsongsdebut i landslaget efter en knäskada.

Turneringen i Oskarshamn är den sista för Damkronorna inför VM. Övriga lag i turneringen är Finland, Ryssland och Tyskland.