Sport

Skadeproblem kan stoppa Messi

Lionel Messi riskerar att missa Argentinas kommande VM-kvalmatcher på grund av skada.
Lionel Messi riskerar att missa Argentinas kommande VM-kvalmatcher på grund av skada.

Först skulle han sluta i landslaget, sedan ändrade han sig, men nu kanske en skada sätter stopp för Lionel Messis medverkan i Argentinas kommande VM-kvalmatcher.

Stjärnan dras med ett ömmande baksida lår efter Barcelonas ligapremiär och 1–0-seger över Athletic Bilbao i söndags. Barcelona skriver i ett uttalande att det argentinska fotbollsförbundet har godkänt läkarrapporten och att "utvecklingen av problemen får styra hans eventuella medverkan i VM-kvalmatcherna".

Argentina möter Uruguay i Mendoza på torsdag och sedan Venezuela på bortaplan fem dagar senare. Det blir nye förbundskaptenen Edgardo Bauzas första matcher för Argentina som bara ligger trea i VM-kvalet med elva poäng efter sex matcher.

Messi, som gjort 55 mål på 133 landskamper, var på väg att sluta i landslaget efter Argentinas finalförlust mot Chile i Copa America, men ändrade sig tidigare denna månad.

Argentina har redan drabbats av skadebakslag då anfallaren Sergio Aguero, Manchester City, och mittfältaren Javier Pastore, Paris SG, lämnat återbud.