Sport Sport-topp

Skador kan öppna för Rashford i EM

Englands förbundskapten Roy Hodgson har tagit ut tre spelare för mycket i sin första EM-trupp.
Englands förbundskapten Roy Hodgson har tagit ut tre spelare för mycket i sin första EM-trupp.

Skadebekymren forsätter att ge Roy Hodgson huvudbry.Så pass att den engelske förbundskaptenen valde att ta ut en första övertalig trupp till fotbolls-EM.– Jag gör livet svårare för mig själv genom att ta ut 26 spelare som måste bantas ner till 23, sade Hodgson.

Roy Hodgson hade en plan inför EM, men så gick Arsenals Danny Welbeck och skadade sig och ställde allting på ända.

– Welbecks skada förstörde mina planer för det handlar om att balansera laget. Vi hade ett bra kval och man vill inte förlora spelare som var med. Vi kommer att sakna de alternativ han ger oss, sade Hodgson på presskonferensen.

Det är på mittfältet som frågetecknen finns. I Welbecks, och klubbkompisen Alex Oxlade-Chamberlains, frånvaro finns både Jack Wilshere och Liverpools Jordan Henderson med i 26-mannatruppen trots att de båda nyligen kommit tillbaka från skador. Däremot valde Hodgson att inte ta med Theo Walcott, som haft skadebekymmer men är återställd, utan satsar i stället på Andros Townsend som imponerat sedan han bytte Tottenham mot Newcastle i januari.

Oprövad talang

Även Manchester Uniteds 18-årige mittfältstalang Marcus Rashford finns med, trots att han aldrig tidigare gjort en landskamp för England.

– Det är hård konkurrens och han (Rashford) förtjänar att komma med i den slutgiltiga truppen. Det ska bli intressant att se vad han kan göra, även om han bara får en dryg vecka på sig på träning att bevisa sig. Det finns inte någon anledning till att han inte skulle kunna sno åt sig någons plats, sade Hodgson.

– Jag vill inte ta ut spelare som inte är helt friska och måste gå en kamp mot klockan. Jag vill ha spelare som faktiskt är hela, sedan om de inte spelat så många matcher spelar mindre roll.

Inför mästerskapet väntar träningslandskamper mot Turkiet (22 maj), Australien (27 maj) och Portugal (2 juni). Senast 31 maj måste den slutgiltiga truppen lämnas in till Uefa.

– Den här extra tiden vi gett oss själva är över när vi möter Australien. Då skulle jag vilja berätta vilka 23 det är som åker med till Frankrike.

Ungt lag

Oavsett vilka 23 det blir så blir det ett ungt England som går in i EM, där Slovakien, Ryssland och Wales väntar i grupp B. Men trots brist på erfarenhet tror Hodgson på sitt lag, som kan innehålla Premier League-vinnarna Jamie Vardy och Danny Drinkwater från Leicester.

– Du måste alltid gå in en turnering med tron på att du kan vinna den. Fråga vilket lag som helst och de kommer tro att de kan fixa det. Ingen förväntade sig att Danmark skulle vinna 1992, eller Grekland, eller att Leicester skulle vinna Premier League. Alla behöver den där drömmen och hoppet och tron.

Läs också