Sport

Skagius ut direkt: "Pinsamt dåligt"

Johannes Skagius drömde om att klara OS-kvalgränsen.Det gick inte alls.Den svenske simmaren misslyckades fullständigt på 100 meter bröst på EM i London.– Det är pinsamt dåligt, sade han efter att ha slagits ut redan i försöket.

EM var sista chansen för Johannes Skagius att fixa en OS-biljett och 21-åringen, som de senaste åren haft stora sjukdomsproblem, kom till London förväntansfull. Han var dock tvungen att simma fortare än vad han någonsin tidigare gjort för att klara kvaltiden 59,81.

Det gjorde han inte.

Långt därifrån.

Skagius fick inte simningen att stämma över huvudtaget och noterade 1.01,84, vilket betydde att han var utslagen redan efter försökspasset.

– Helt värdelöst, inte alls vad jag ville, sade han.

– Jag kom inte in i simningen och var kanske lite obekväm och orutinerad. Nu vill jag bara åka hem och gräva ner mig någonstans.

Det finns dock fortfarande en liten möjlighet för Skagius att få åka till OS i Rio. Sveriges olympiska kommitté (SOK) kan ta ut talanger via det så kallade framtidskriteriet, och Skagius kan hoppas på en sådan plats. Då krävs att idrottaren bedöms kunna prestera toppresultat vid nästkommande OS.

I EM ställer Skagius även upp i 50 meter bröst, men det är ingen OS-distans.