Nöje Film

Skarsgård hyllas för sin Tarzantorso

Alexander Skarsgård under premiären av "The Legend of Tarzan".
Alexander Skarsgård under premiären av "The Legend of Tarzan".

Alexander Skarsgård hyllas för sin fysik – men inte för sitt skådespeleri i de första recensionerna av filmen “The legend of Tarzan". US Weekly skräder inte orden, utan skriver att filmen är "fruktansvärd".

The Guardian, som ger filmen en tvåa i betyg, skriver att filmen är en "förvrängd otymplig produktion som försöker tillfredsställa alla, men som inte tillfredställer någon i slutändan".

Skarsgård får trots betyget en del beröm för sin insats av tidningen. "Han slår sig inte riktigt för bröstet, men han andas på ett aplikt sätt: trots att det är omöjligt att inte skratta, så tar han i princip hem det", skriver de.

Andra medier fokuserar mer på Skarsgårds vältränade kropp.

US Weeklys recensent tycker att skådespeleriet är dåligt och att den enda ljusglimten är när Skarsgård tar av sig tröjan.

Enligt Variety krävs knappt någon skådespelartalang för att göra rollen som Tarzan, men de hyllar Skarsgårds fysik. De beskriver honom som en fantasi med pappa Stellans huvud på en "omöjligt vältränad torso".

Hollywood Reporter är mer positiv till filmen. De skriver att den "faktiskt är ganska bra", jämfört med flera storfilmer som floppat på senare tid. Skarsgård beskrivs som "en slående, och annorlunda, apman" och likt andra medier hyllar de hans magmuskler. Recensenten skriver dock att han i sitt känslomässiga skådespeleri är långt borta och inte fångar publiken.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset