Sport

Skellefteå slog Modo borta med 3–0

Tim Heed gjorde ett av målen när Skellefteå slog Modo borta med 3–0. Arkivbild.
Tim Heed gjorde ett av målen när Skellefteå slog Modo borta med 3–0. Arkivbild.

Modo pressar Skellefteå ända in på mållinjen, vinner skottstatistiken med 35–23 – men förlorar ändå med 0–3 i en publikmatch hemma i Fjällräven Center.– Modo kommer nog att vara med och nosa både här och där innan det är klart, säger Skellefteås tränare Hans Wallson.

Modoiterna kom till start styrkta av en överraskande 4–3-seger borta mot serieledande Frölunda och nu fick serietvåan Skellefteå full huggning.

– Vi kämpar heroiskt och tar tre jättebra poäng, sa Hans Wallson.

Skellefteås sjätte raka trepoängare mot Modo – laget vann alla fem möten lagen emellan förra säsongen och hemmamatchen tidigt i höstas.

Sedan dess har Modo bytt tränare, från Larry Huras till Andreas Johansson, och Hans Wallson ombads jämföra Modo den här kvällen med det Modo hans lag mötte i höstas.

– Det är så länge sedan… Men vi har mött Andreas Johansson tidigare, när han tränat andra lag, och han står för en intensiv hockey.

– Modo har all potential och kommer nog att vara med och nosa både här och där innan det hela är klart.

Lyckosekunder

Skellefteå fick också ta fram det mesta laget är mäktigt för att kunna åka hem med en trepoängare.

57 lyckosekunder för Skellefteå i mitten av andra perioden kom att bli matchavgörande.

Andrew Calof sköt 0–1 med ett dragskott som överrumplade hemmamålvakten Jonatan Bjurö och Tim Heed fyllde på med en kanon för 0–2 i power play.

Modo dominerade sedan tredje perioden totalt, mycket i kraft av fyra Skellefteå-utvisningar, och vann skotten där med 14–4.

Hemmalaget hade definitivt lägen för att komma in i matchen målmässigt, men Skellefteå stred oerhört hårt och Erik Hanses var strålande i kassen.

Hanses som fick chansen trots att Markus Svensson höll nollan i förra omgången, i 3–0-segern hemma mot Brynäs.

Fin inramning

Martin Lundberg såg till att det blev 3–0 även den här gången när han satte trean i tom kasse.

Skellefteå vinner på hög grundklass och är bara målskillnad efter Frölunda.

Modo fortfarande näst sist med långt upp till kvalstrecket, men spelmässigt har laget visat hög klass den senaste tiden.

– Vi gjorde en bättre match i dag än när vi slog Frölunda. Jag vet att vi tog noll poäng, men det finns ändå mycket vi kan ta med, sa Andreas Johansson.

Matchen hade en fantastisk inramning. För första gången sedan Peter Forsberg hyllades i februari ifjol var Fjällräven Center fullsatt. 7 350 åskådare – många tillresta Skellefteåfans – skapade enorm stämning.