Nyheter Sverige

Skjuten svensk fick lämna sjukhus

Den svenske student som sköts under ett rån i Miami har fått lämna sjukhuset.
Den svenske student som sköts under ett rån i Miami har fått lämna sjukhuset.

Den svenske student som sköts i Miami i samband med ett rån har fått lämna sjukhuset. Det rapporterar flera amerikanska medier.

Studenten fick lämna sjukhuset på fredagskvällen lokal tid. Utanför sjukhuset svarade han journalister som undrade hur han mår:

– Verkligen bra, jag är bara jätteglad över att kunna gå ut härifrån. Uppriktigt, det är som en stor seger, säger han och går mot en väntande bil med armen om sin far, rapporterar nyhetskanalen 7 News Miami.

Det var den 7 juni som den 28-årige svenske studenten blev allvarligt skadad efter att ha skjutits i samband med ett rån i stadsdelen Wynwood i centrala Miami.

– Han hade precis avslutat en restaurangmiddag med sina föräldrar. De var där för att fira den examen han skulle ta på fredag, berättade hans bror Peter Hammar för TT efter dådet.

Studenten var på väg tillbaka till sin skola när han stoppades av två beväpnade män. Trots att han lämnade över sin mobiltelefon blev svensken skjuten. Han träffades av två skott. Ett passerade genom kroppen utan att träffa några vitala organ. Den andra kulan fastnade nära ryggraden. De två gärningsmännen är ännu på fri fot.