Sport

Skoglund tar en match i taget

Erik Skoglund och Mikaela Laurén.
Erik Skoglund och Mikaela Laurén.

Seger på lördag och Erik Skoglund får en match om Europatiteln.– Men det är inget jag tänker på, jag tar en match i taget, säger boxaren i lätt tungvikt.

På lördag går Skoglund sin 25:e proffsmatch och tror på en 25:e seger. Interkontinentalmästaren i IBF ställs mot sydafrikanen Ryno Liebenberg.

Vinner svensken så väntar en match om Europatiteln. Skoglund vill dock inte gå händelserna i förväg, tre dagar före matchen mot Liebenberg har han annat i tankarna.

Som hur han ska lägga upp taktiken mot Liebenberg. Och på att matchen går inför storpublik när det för första gången på 50 år arrangeras en stor proffsgala i Stockholm.

– Det är häftigt att boxningen är tillbaka i huvudstaden på riktigt, det känns extremt stort. Vi har haft lyckade galor i Nyköping, min hemstad, sedan vi fick tillbaka proffsboxningen i Sverige på allvar. Det känns som att vi är på god väg att etablera en större marknad här, säger Skoglund.

För Mikaela Laurén, som ska försöka försvara sin WBC-titel i superweltervikt mot kroatiskan Ivana Habazin, har Hovet-galan en ännu större betydelse.

– Jag bor fem minuter från Hovet, i Kärrtorp, och kan se arenan från mitt fönster. Och jag är uppvuxen i Enskededalen, också fem minuter från Hovet. Det går inte att få mer hemmaplan än så här, säger hon.