Nyheter Sverige

Skola ställer in studentfirande – efter bombhot

Det blir inget studentutsläpp på Thoren Business School i Malmö efter att skolan tagit emot hot.
Det blir inget studentutsläpp på Thoren Business School i Malmö efter att skolan tagit emot hot.

Treorna på Thoren Business School i Malmö får inget studentutspring i morgon. Anledningen är att skolantagit emot bombhot under torsdagseftermiddagen.

Studentutsläppet på Thorén Business School i Malmö i morgon ställs in efter att skolan fått ta emot två hot. 

– Vår rektor fick in två hot om att det skulle "smälla på skolan" i morgon, en bomb eller dynamit. Vi tog beslut om att stänga skolan i morgon för att garantera elevernas och personalens säkerhet, säger Niklas Westman, informationschef på Thoren-gruppen.

I stället får de 145 berörda eleverna en alternativ skolavslutning med lunch på restaurang. 

– Utifrån den situation som uppstod i eftermiddags valde vi att ta det beslutet inte minst med tanke på skolskjutningar och det som hände i Trollhättan. Och det blir på bekostnad av eleverna, säger Niklas Westman. 

Elever och föräldrar fick beskedet via ett mejl som skickades vid 18-tiden i kväll. I mejlet angavs inte hoten som en direkt anledning, varför studentutsläppet ställs in. Vilket fick eleverna att anta att det inställda studentutsläppet berodde på att bengaler har använts i samband med studentutspring vid andra Malmöskolor i veckan. 

Metro har varit i kontakt med berörda elever som är besvikna för att deras studentutsläpp ställs in. 

– Det är tragiskt, man har gäster och vänner som har kommit hit bara för min student och så stänger skolan ner det, säger eleven som vill vara anonym.