Sport

Skoog till final – Kinsey missade

Erika Kinsey under höjdhoppskvalet i Amsterdam.
Erika Kinsey under höjdhoppskvalet i Amsterdam.

Sofie Skoog tog sig ganska enkelt till höjdhoppsfinal i EM.För Erika Kinsey blev det däremot ett nytt mästerskapsfiasko – vilket troligen också kostade henne en OS-biljett.

Sofie Skoog var felfri över 1,89 när hon säkrade en plats i torsdagskvällens EM-final på Olympiastadion i Amsterdam.

– Det kändes väldigt gött. Det är min absolut bästa hoppning på hela utomhussäsongen, säger värmländskan efter onsdagens kvalhoppning.

Skoog gjorde tre försök på 1,92, trots att det egentligen inte behövdes. Mest för att få göra fler hopp på de mjuka banorna och få en känsla för de höjder hon vill nå i EM-finalen.

– Om jag vinner över mig själv och gör det riktigt bra, upp mot "pers" och gärna mer därtill, så kan allting hända, säger Skoog.

Hon blev femma i inomhus-VM i våras och vill gärna vara med och slåss om medaljerna i EM-finalen.

– Det är väl klart att man alltid tänker medaljer när det är ett EM. Men det är inget krav jag har på mig själv.

Någon final blir det däremot inte för Erika Kinsey, som precis som i VM i Peking förra året misslyckades totalt i kvalet. Ännu en mästerskapsmiss – Kinsey klarade 1,85 i tredje försöket innan hon rev ut sig på 1,89 – gör att hon sannolikt inte blir uttagen till OS i Rio.

Kinsey, som nyligen gick ut och berättade om sina depressionsproblem, valde att inte gå igenom den mixade intervjuzonen efteråt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset