Sport

Skoog tvåa i svåra förhållanden

Sofie Skoog. Arkivbild
Sofie Skoog. Arkivbild

När vinden vände och regnet började falla blev det svårt för höjdhopparna i Diamond League-galan i Oslo.Sofie Skoogs blygsamma 1,85 räckte till en andraplats i säsongsdebuten.

Det blev en ganska märklig höjdhoppstävling på Bislett. Ruth Beitia, Spanien, var ensam över 1,90 och svenskorna Sofie Skoog och Erika Kinsey blev delad tvåa respektive sexa efter att båda ha stannat på 1,85.

– Vad hände? Det bara vände totalt. Det var rätt "gött" på inhoppningen, sedan blev det motvind och smådugg och jättekallt. Det var lite chockerande faktiskt, säger Skoog.

TT: Hur mycket påverkade det?

– Det var som att springa in i en vägg, från ingenstans gick det från vindstilla till motvind. Man får försöka korrigera i kurvan när man har mätt in en ansats i helt andra förhållanden. Men det är lärorikt.

Skoog, femma i inomhus-VM i våras, var ändå nöjd med beskeden hon fick i sin första utomhustävling för säsongen.

– Jag fick exakt de svar jag ville ha. Mitt 85-hopp kändes jättebra, säger hon.

Erika Kinsey kände mest att hon inte fick några svar alls i de svårhanterade förhållandena.

– Jag kände ingenting. Jag bara försökte få till upphoppet, säger Kinsey som har 1,90 som bästa resultat i sina tre utomhustävlingar hittills.

I Bisletts längdhoppsgrop nådde inte Erica Jarder längre än 6,24, vilket räckte till en åttondeplats. Ivana Spanovic, Serbien, vann på 6,94.