Nyheter Sverige

Skottskadad 34-åring släppt

En 20-åring dödades och en 34-åring skadades vid en skjutning i Norrköping. Arkivbild.
En 20-åring dödades och en 34-åring skadades vid en skjutning i Norrköping. Arkivbild.

Den skottskadade 34-åring som var anhållen misstänkt för mordförsök i Norrköping har försatts på fri fot. Men misstankarna kvarstår.Jakten på den ihjälskjutne 20-åringens mördare fortsätter och polisen har pratat med personer som gjort "intressanta iakttagelser".

Ingen misstänkt gärningsman har enligt åklagaren gripits för mordet på 20-åringen i området Hageby i Norrköping. Den 34-årige man som var anhållen misstänkt för försök till mord har försatts på fri fot.

– Det fanns inte skäl att hålla honom frihetsberövad, säger åklagare Mats Näkne, som leder förundersökningen, till TT.

Misstankarna mot 34-åringen kvarstår dock.

Sköts i halsen

Åklagaren vill inte berätta vem 34-åringen misstänks ha försökt att mörda. Polisen har stämt av med vårdcentraler och sjukhus i Östergötland men ingen skottskadad person ska ha sökt vård.

34-åringen försvaras av advokat Gabriel Rudbeck.

– Min klient bestrider misstankarna. Det är viktigt för min huvudman att man förstår att han inte är misstänkt för att ha gjort något mot den person som nu är avliden, säger han till TT.

Vid lunchtid i tisdags larmades polis till området Hageby i Norrköping. Där hittades 20-åringen och 34-åringen skottskadade. 20-åringen avled av sina skador.

I oktober utsattes han för ett mordförsök där han bland annat sköts i halsen. I onsdags skulle han ha vittna i en rättegång mot den misstänkte skytten – en man som tillhör Hells Angels-sfären. Enligt åtalet umgicks 20-åringen med personer i Outlaws-sfären. Av ett polisdokument framgår att den skjutne 34-åringen har hört till Outlaws, och att det under en längre tid funnits en konflikt mellan Hells Angels och Outlaws i Norrköping.

Bearbetar tips

Utredningen om tisdagens mord och mordförsök fortsätter. På torsdagen undersökte polisen ett område i närheten av brottsplatsen.

– Vi har gjorde en avspärrning med koppling till det här ärendet och vi har gjort en kompletterande kriminalteknisk undersökning, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik till TT.

Han vill inte berätta vilka eventuella spår som säkrades. Polisen bearbetar även vissa tips som rör skjutningen.

– Jag vill inte gå in på vad vittnen har sett, men det finns en del iakttagelser som är intressanta, säger spaningsledare Berit Blick till TT.

Polisen i Norrköping har fått förstärkning från kollegor i Jönköping. Även riksmordkommissionen, som kan hjälpa den lokala polisen vid grova våldsbrott, finns på plats.