Sport

"Skulle göra nytta i många år till"

Isaac Kiese Thelin (i mitten) kommer att sakna Zlatan Ibrahimovic i landslaget.
Isaac Kiese Thelin (i mitten) kommer att sakna Zlatan Ibrahimovic i landslaget.

På fredagen kom uppgifter om att Zlatan Ibrahimovic gör sin sista landslagssommar.Lagkamraterna kommer att sakna sin kapten.– Jag tror inte att vi någonsin kommer att ha en sån spelare i Sverige igen, säger Isaac Kiese Thelin.

Zlatan Ibrahimovic har inte gett något besked – men uppgifter har sipprat ut. Av allt att döma gör den svenska superstjärnan sin sista sommar i fotbollslandslaget.

Anfallskollegan Isaac Kiese Thelin, inkallad på EM-lägret i Stockholm som reserv, har delat många andra ungdomars relation till världsspelaren.

– Han är det största namnet i Sverige. Alla har följt honom. Man har sett honom som en förebild. Det han gjort är fantastiskt, säger 23-åringen.

Det råder ingen tvekan om att det kommer att bli svårt att ersätta Ibrahimovic.

– Vi kommer att sakna superstjärnan, han som kan göra det lilla extra i viktiga lägen. Vi får göra det som ett lag i stället, axla rollen tillsammans. Men det blir svårt. Det blir ett tomrum, säger Kiese Thelin.

Överträffade förväntningar

Enligt Elfsborgsmittfältaren Marcus Rohdén, även han på plats på Stockholms stadion som reserv, har Zlatan inte sagt något till gruppen.

Han tycker att 34-åringen har mycket kvar att ge.

– Han skulle göra nytta för landslaget i många år till, säger han.

Rohdén hade högt ställda förväntningar när han gjorde sin första landslagsträning med Zlatan – och de överträffades.

– Man visste att han var fantastisk men när man möter honom på träning är han ännu mer briljant. Han är en klass bättre än alla andra. Det är mäktigt, säger han.

"Känner stolthet"

Kim Källström, som själv på lördagen meddelade att det inte blir något mer landslagsspel efter EM, tror inte att uppgifterna om Ibrahimovics landslagsfarväl kommer att påverka laget.

– Inte alls. Det påverkar inte gruppen inför det här EM:et, säger han.

Mittfältaren är på väg mot sitt femte mästerskap tillsammans med Ibrahimovic.

– Jag känner en viss stolthet över att spelat med i princip med den största landslagsspelaren genom alla tider. Det är en glädje att ha varit en del av hans karriär. Det kommer man alltid att ha med sig, säger Källström.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset