Sport

Skyttekungar längtar efter mål

Robert Lewandowski lyckades inte överlista Tysklands målvakt Manuel Neuer.
Robert Lewandowski lyckades inte överlista Tysklands målvakt Manuel Neuer.

Tyskland, Nordirland och Polen slåss om två direktplatser till åttondelsfinalerna i grupp C.Sannolikt går alla tre vidare.

Tyskland och Polen har fyra poäng på kontot, Nordirland tre och det lag som missar direktavancemanget har goda chanser att gå vidare som en av de fyra bästa grupptreorna.

De tre lagen har en sak gemensamt. De har inte bjudit på några målfester hittills. Tyskland och Nordirland har mäktat med två mål var på två matcher, Polen bara ett.

Bayern Münchens anfallsstjärnor – Thomas Müller i det tyska landslaget och Robert Lewandowski i det polska – har hittills kammat noll.

– Vi är självklart inte nöjda med det offensiva spelet och som anfallare blir man bedömd efter förmågan att göra mål, säger Thomas Müller, som gjorde 20 mål i bundesliga den gångna säsongen.

Lagkamraten Robert Lewandowski gjorde flest mål av alla i den tyska ligan (30).

– Visst skulle det vara roligt att göra mål, men jag har inte fått så många chanser än. Jag hoppas göra mål mot Ukraina, men allra mest önskar jag att vi vinner och går vidare, säger Robert Lewandowski.

Tyskland ställs mot Nordirland i detn avslutande gruppmatchen och Thomas Müller tror inte på något målfyrverkeri nu heller.

– Vi måste vara realistiska. Nordirland kommer att försvara sig med många spelare kring sitt eget straffområde.

Polen kan inte heller räkna med någon lätt match mot ett Ukraina som "bara" har äran att spela för.

– Vi måste spela för lagets och landets heder. Polen är vårt grannland och vi vill inte förlora ett derby, säger den ukrainske mittfältaren Taras Stepanenko.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset