Sport

Slår tillbaka mot Benzema

Patrice Evra, Mathieu Valbuena och Karim Benzema i samband med VM 2014. Arkivbild.
Patrice Evra, Mathieu Valbuena och Karim Benzema i samband med VM 2014. Arkivbild.

Karim Benzema anklagade förbundskaptenen Didier Deschamps för rasism.Nu slår Patrice Evra tillbaka mot den petade anfallsstjärnan inför Frankrikes EM på hemmaplan.– Det är lögner som är helt grundlösa, dundrade vänsterbacken.

Frankrikes fotbollslandslag har varit tungt drabbat av skandaler i samband med stora mästerskap i modern tid. EM på hemmaplan är inget undantag.

Real Madrid-stjärnan Karim Benzema må vara den bästa aktiva franske landslagsmålskytten (27 mål på 81 landskamper). Men då det framkom att han utreddes för att ha agerat mellanhand i ett utpressningsförsök mot landslagskollegan Mathieu Valbuena, där en sexvideo var inblandad, agerade det franska fotbollsförbundet. I april kom beslutet: Benzema fanns inte med i förbundskapten Didier Deschamps EM-trupp.

I en intervju med spanska Marca i tisdags hävdade dock Benzema att det var för sitt algeriska ursprung som han blivit petad och att Deschamps hade "givit efter för pressen från ett rasistiskt parti i Frankrike".

En anklagelse som Patrice Evra, själv född i Senegal, inte hade mycket för.

– Vi är ett land som älskar kontroverser. Vi tycker om att prata om saker som inte är någonting, men vi behöver fokusera på det som händer på planen. Inget som har sagts har gjort mig ledsen eftersom det är lögner som är helt grundlösa, sade Evra.

Frankrike inleder EM mot Rumänien nästa fredag.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset