Sport Sport-topp

Slarv bakom IFK Kungälvs licensstrul

IFK Kungälv beviljas inte elitlicens och sparkas ur elitserien i bandy. Arkivbild.
IFK Kungälv beviljas inte elitlicens och sparkas ur elitserien i bandy. Arkivbild.

IFK Kungälv beviljas inte elitlicens för säsongen 2016–2017 och ska sparkas ur bandyns elitserie.Klubben ska överklaga beslutet då man redan säkrat ekonomin.– Vi har slarvat, säger ordföranden Tony Hjertstrand till TT.

Bandyförbundets ekonominämnds beslut att inte bevilja IFK Kungälv elitlicensen grundar sig på att klubben inte i tid kunnat redovisa att man har ekonomin på plats.

Kungälvs ordförande säger att beslutet var en spark i röven på klubben.

– Jag skäms å klubbens vägnar att vi inte skött kommunikationen som vi behövt göra. Vi har varit förbaskat slarviga. Klart att ekonominämnden trott att det är fullständigt kaos, säger Hjertstrand.

Pengar inget problem

Han säger att klubben har runt en halv miljon kronor på kontot och att det finns ett muntligt avtal med en samarbetspartner, som kommer att bli underskrivet när företagets företrädare kommer hem från en utlandsresa.

– Det är inte pengarna som är problemet, utan att vi inte skött oss i kommunikationen med ekonominämnden.

– Nu ska vi överklaga och jag är helt övertygad om att vi kommer att spela i elitserien nästa år.

Hall 2018

Kungälvs stora jobb blir sedan att hitta spelare och tränare till nästa säsong. Flera spelare slutade då de inte fick lön. Och tränaren Ari Holopainen hoppade av på grund av dåliga träningstider. Klubben har svårt att få istider på Skarpe Nord och tränar ibland i inomhushallen i Ale.

– Vi har diskuterat om vi ska spela alla matcher i Ale, men då tappar vi för mycket pengar. Det är inte många från Kungälv som vill ta bron över till Ale.

Kungälv ska få en inomhushall, den ska vara klar 2018.

Om ekonominämndens beslut ändå står fast även efter överklagan får IFK Kungälv börja om i allsvenskan. Bandyförbundet kommer då att erbjuda Stockholmslaget Tellus att ta Kungälvs plats. Om Tellus tackar nej går erbjudandet till Ljusdal.