Sport

Slarv fällde Djurgården i Karlstad

Hans Särkijärvi, Djurgårdens tränare. ARKIVBILD.
Hans Särkijärvi, Djurgårdens tränare. ARKIVBILD.

Energin fanns där.Men inte på den nivå som tränaren Hans Särkijärvi önskar.– Vi var inte så heta som vi vill vara, sade Djurgårdstränaren efter 2–4-förlusten mot Färjestad.

Tre raka vinster och dessutom ett snitt på bara ett insläppt mål per match. En stark trend som fört upp Djurgården på slutspelsplats i SHL.

Men det var före mötet med Färjestad.

I Karlstad försvann vinsttrenden och målsnittet.

Allt inleddes med två slarviga situationer.

Djurgården hamnade fel vid offensiva blålinjen. Och det tog Joakim Nygård vara på. Trots att forwarden varit poänglös i sex raka matcher visade han kyla i friläget med målvakten Mantas Armalis och gav hemmalaget ledningen efter 6.42.

– Deras back backade och jag fick några meter. Sedan var det bara att åka på, och jag har lärt mig att skjuta i stället för att dribbla, sade han till CMore.

Djurgården kvitterade genom Marcus Ljungh men i andra handlade det sedan mest om hemmalaget. Efter 8.05 kom 2–1-målet. Och det var efter slarvigt försvarsspel. Djurgården tappade pucken i egen zon och Victor Ejdsell styrde till slut in Linus Persson skott från blålinjen.

– Vi var bra med, skapade tryck och hade målchanser men när vi sedan fick 1–3 emot oss, då blev det jobbigt, sade Hans Särkijärvi.

Med två mål – genom Milan Gulas och Linus Persson – inom loppet av 1.52 minuter i tredje perioden avgjorde sedan Färjestad mötet och vann med 4–2.

– Det var en laginsats. Vi höll ihop allt bra, hade disciplin och spelade enkelt, sade Linus Persson.