Sport Sport-topp

Sliten Stenson laddar om för OS

Henrik Stenson laddar om inför OS efter sjundeplatsen i PGA-mästerskapen.
Henrik Stenson laddar om inför OS efter sjundeplatsen i PGA-mästerskapen.

Två majortitlar på två veckor hade varit för bra för att vara sant.Nu har Henrik Stenson siktet inställt på OS, där golfen gör comeback efter över hundra års frånvaro.

Den 17 juli skrev Henrik Stenson historia när han vann British Open och blev första svenska herrgolfare att vinna en majorturnering. Blott två veckor senare var han med i täten på den avslutande rundan i PGA-mästerskapen på Baltusrol Golf Club i Springfield, New Jersey.

Han skuggade länge den slutliga vinnaren, amerikanen Jimmy Walker. Men med en dubbelbogey på det 15:e hålet försvann segerchanserna. Stenson fick till slut nöja sig med en delad sjundeplats på åtta under par, sex slag sämre än Walker.

– När man är med uppe i toppen tar det energi. Jag är nöjd med insatsen den här veckan, givet förutsättningarna, sade Stenson till SVT.

– Ligger man ett par slag efter försöker man ju spela aggressivt. Jag fick inte i putten på 14, slår över green på 15 och gör dubbel. Och då var det definitivt över.

Efter två veckor med hög anspänning väntar vila före avfärden till OS i Rio de Janeiro där Stenson har chansen att bli den första olympiern på 112 år att vinna ett OS-guld i golf – kanadensaren George Lyon spelade hem guldet i St Louis 1904.

Vilan är välkommen.

– När du väl blir sliten är det i regel huvudet som blir slitet före kroppen. Därför är det viktigt att få några dagar att hinna ladda om lite innan vi åker till OS i Rio, sade Stenson.

Herrgolfens andra OS-svensk, David Lingmerth, gick runt på sammanlagt fyra under par och slutade på delad 22:a plats.

Alex Norén blev 49:a och Fredrik Jacobson 73:a.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset