Sport

Slog journalist på pressläktaren

Det var stökigt på läktaren inför och under det allsvenska derbyt mellan Djurgården och Hammarby.
Det var stökigt på läktaren inför och under det allsvenska derbyt mellan Djurgården och Hammarby.

En åskådare tog sig in på pressläktaren och attackerade en journalist under pausvilan i derbyt mellan Djurgården och Hammarby på Tele2 Arena.– Det är helt oacceptabelt och vi måste se till att det aldrig kan hända igen, säger Djurgårdens presschef Jonas Riedel.

Journalisten fick ta emot ett slag i ansiktet och brottades ner innan en polis, som var på matchen privat, ingrep och kunde gripa åskådaren.

Erik Westberg, sportchef för TV4-gruppen där journalisten arbetar, var upprörd.

– Det är helt oacceptabelt, det får inte hända. Självklart kan det leda till en polisanmälan. Av det jag har hört så tyder det på att det blir det, säger han till Expressen.

"Fullständigt oacceptabelt"

Djurgården Fotbolls presschef Jonas Riedel var sent på kvällen i kontakt med klubbens säkerhetsansvarige Mats Jonsson.

– Vi måste utreda det här noga för att se vad som har gått fel, säger Riedel till TT.

– Vi måste titta på vad som har hänt och se till att det inte kan hända igen. För det ska inte få hända.

Det är relativt enkelt att ta sig in på arenans pressläktare som obehörig.

– Arenan är byggd som den är byggd. Men vi har varit på den i tre år och aldrig varit med om något liknande, så vi blev lite tagna på sängen. Vi har trots allt vakter utplacerade på arenan, säger Riedel.

"Ohållbar situation"

Svenska sportjournalistförbundet SSF och Sportjournalisternas klubb Stockholm SKS gjorde ett gemensamt uttalande på Facebook:

"SKS och SSF har vid tidigare tillfällen påtalat för Djurgården, Hammarby och AIK att pressplatserna på Tele2 Arena och Friends är helt öppna och saknar tydliga avgränsningar. Det saknas också vakter. Det är naturligtvis en ohållbar situation att obehöriga personer kan kliva rakt in på pressläktaren. Det är också en oacceptabel arbetsmiljö för de journalister som rapporterar om Stockholmsfotbollen."

Det var stökigt på läktarna även inför derbyt. Fans från båda sidor var inblandade när det med drygt en halvtimme till avspark uppstod bråk och oroligheter i ena hörnet vid Hammarbys klack.