Sport

Smylie ordnade ny seger för J-Södra

Jönköpings Daryl Smylie, höger, klappas om efter det avgörande målet hemma mot Gefle.
Jönköpings Daryl Smylie, höger, klappas om efter det avgörande målet hemma mot Gefle.

Jönköpings Södra fortsätter att charma fotbolls-Sverige och har nu tagit tre segrar.Daryl Smylie gjorde matchens enda mål när Gefle besegrades.

Det var första gången som Jönköpings Södra mötte Gefle i en allsvensk tillställning. Då passade nykomlingen på att ta en ny trepoängare.

Daryl Smylie saknades i förra mötet. Nu visade mittfältaren vägen för Jönköpings Södra när han avgjorde i matchens slutskede mot Gefle.

– Jag tycker att vi följer våra principer och spelar som ett lag trots att Gefle var ett bra motstånd, sade matchvinnaren.

Hemmalaget växte mer och mer in i matchen och Daryl Smylie hade en nick på mållinjen som en Gefle-försvarare fick undan.

Gefles Simon Skrabb hade ett friläge som Damir Mehic räddade, J-Södras Pawel Cibicki hade en stolpträff – men bollen vill inte in.

Tills J-Södras frälsare Daryl Smylie steg fram med åtta minuter kvar och satte bollen i nät på lagets åttonde hörna.

– Jag hade en nick i första och en halv nick i andra, så det var skönt att jag fick sätta dit den till slut, sade Smylie.

Oremo saknades

12–11 i avslut visade att det var en jämn match.

– Det straffade oss i dag att vi inte är tillräckligt noggranna på vår egen planhalva, sade Gefles tränare Roger Sandberg.

Johan Oremo fick lämna återbud med bara en timme till matchstart på grund av sjukdom. Något som störde lagets matchplan.

Gefle saknade marginalerna senast mot Djurgården, och även i Jönköping den här gången.

– Det var en ganska jämn match, tyvärr är det en hörna som fäller avgörandet, sade Roger Sandberg.

Nykomlingen upp i topp

Det var nästan omöjligt att sia om vem som skulle bryta dödläget i matchen, men grundspelet hos Jönköpings Södra kom att bli avgörande.

– Spelarna är starka och har en lojalitet till varandra, vilket är grunden i vårt spel, sade hemmalagets tränare Jimmy Thelin.

Jönköpings Södras tredje seger för säsongen gör att laget finns med i toppen av tabellen. Men tränaren Jimmy Thelin skenar inte iväg i tankarna, utan tror mer på mantrat "en match i taget".

– Det är 30 omgångar och vi lägger den här matchen bakom oss och fokuserar på Hammarby i nästa, sade han.

Läs också