Sport

"Snäll" thaiboxare vill ha nytt guld

Isa Tidblad Keskikangas förbereder sig för thaiboxnings-VM i Jönköping med start i nästa vecka.
Isa Tidblad Keskikangas förbereder sig för thaiboxnings-VM i Jönköping med start i nästa vecka.

Isa Tidblad Keskikangas bröt armen, gick upp i vikt och vann VM-guld i thaiboxning.I Jönköping ska hon vinna titeln i "rätt" klass – trots att hon är för snäll för sporten.– Jag måste fejka mig till aggressiviteten, säger hon.

För två år sedan hade Isa Tidblad Keskikangas just avslutat en rehabperiod på elva månader när hon fick chansen att åka till VM i Malaysia.

Hon kom hem med ett VM-guld i 75-kilosklassen.

Nästa vecka inleder hon "titelförsvaret" på hemmaplan i Jönköping i 63,5 kilo, tre klasser lättare, och målsättningen är given.

– Det finns väl bara en. Guld, säger hon till TT.

Tidblad Keskikangas kom in i thaiboxningen via ett projekt på Fryshuset i Stockholm, men säger att hon egentligen är för snäll för den aggressiva sporten.

– Jag får verkligen koncentrera mig på att inte tänka några snälla tankar. Man får försöka hitta tävlingsdjävulen i sig. Samtidigt kan man inte vara sur på sin motståndare, eller bli arg, för då tappar man fokus, säger hon.

24-åringen hoppas att VM i Jönköping ska ge ett uppsving för thaiboxningen i Sverige.

– Det är kul att få visa upp sporten på hemmaplan. Jag hoppas på mycket publik. Det är inte lika långt som att åka till Malaysia och heja, säger hon.