Nöje Film

Snälla Crowe och Gosling osams

"The nice guys" har svensk biopremiär den 8 juni.
"The nice guys" har svensk biopremiär den 8 juni.

Russel Crowe och Ryan Gosling är polare i "The nice guys" men under inspelningen ska de ha varit ovänner. Rykten från USA säger att de ständigt var i luven på varandra – och när de möter pressen i Cannes lyckas de inte riktigt ta kål på historierna.

– Kemin mellan oss fixade de i efterarbetet. Man beställde kemi från ett specialeffektsföretag i Nya Zeeland, och så lade man till det, säger Gosling.

"The nice guys", som går upp i Sverige inom kort, är en traditionell actionkomedi om ett omaka par som tvingas ihop för att lösa en serie brott, och som innehåller mycket våld, biljakter och mängder med skämt. Bakom filmen ligger regissören Shane Black, som tidigare bland annat skrivit "Dödligt vapen", och producenten Joel Silver som gjort en karriär på att producera högljudda actionfilmer.

Crowe-metoden

Samarbetssvårigheterna till trots är både Crowe och Gosling på gott humör på presskonferensen och skämtar glatt både med de andra på podiet och med oss journalister. Crowe filmar journalisterna med sin mobil. När han blir tillfrågad om vilken metod han använder som skådespelare, säger han:

– Jag använder Russell Crowe-metoden. Jag har aldrig gått på någon dramaskola, jag började som skådespelare när jag var sex år gammal och med tiden så lär man sig att vara effektiv. Jag har inte en aning om vad Stanislavskij-metoden innebär. Om du vill bli skådespelare, jobba på det själv.

"Buddy movie"

Filmen utspelas på 1970-talet i Los Angeles. Shane Black säger:

– Jag tyckte det decenniet var ett bra fönster för den historia jag ville berätta. Då var Hollywood fortfarande destinationen för de som drömde, men det höll på att gå utför. Det fanns porrbutiker överallt, smogen gjorde att barnen ibland inte fick gå ut, och ändå är det bara fyrtio år sedan.

– Att göra en "buddy movie" nu, varför inte. Det vi möter är två killar som haft det tufft i livet, och det krävs att någon annan tror på dem, och hjälper dem att resa sig igen.

Lionel Cironneau
Russel Crowe sågar metodskådespeleri och säger att han använder "Russel Crowe-metoden."