Sport

Snabba mål lyfte Växjö

Josh Hennessy gjorde tre assist för Växjö i segern över Rögle. Arkivbild.
Josh Hennessy gjorde tre assist för Växjö i segern över Rögle. Arkivbild.

Två mål på 83 sekunder gav Växjö lite vind i seglen.Det formsvaga mästarlaget vann med 4–1 borta mot Rögle och klev upp på en kvartsfinalplats i SHL.– Det var viktigt att få känna lite vinnarkänsla, sade målvakten Cristopher Nihlstorp till CMore.

Växjö tog greppet om trepoängaren med två snabba mål på 83 sekunder i andra perioden.

Laget gick från 1–0 till 3–0 tack vare målen från Joey Crabb och Niclas Lundgren.

– Det var en viktig seger. Vi har förlorat några matcher, så det var viktigt att komma upp på vinnarspåret, sade Nihlstorp som tog 22 av 23 skott.

Det var ett möte mellan två formsvaga lag. Växjö hade bara tagit fem av 21 möjliga poäng på sina sju senaste matcher och Rögle hade bara en seger på de fem senaste.

Den kom visserligen i streckmatchen mot Modo i torsdags, men nu hamnade laget i 0–1-underläge redan efter 48 sekunder (Teemu Laakso).

– Jag är besviken. Vi pratar om mental förberedelse, men det verkar inte som det fanns, sade Rögletränaren Anders Eldebrink.

Josh Hennessy svarade för tre assist och backen Cory Murphy sköt ett mål (4–1) och spelade fram till ett.

I Rögle gjorde tyske nyförvärvet Felix Schütz sitt tredje mål på sina två senaste matcher, men det räckte inte långt. Rögle ligger kvar precis ovanför kvalstrecket och har åtta poäng ned till Modo.