Nyheter Världen

Snabbmatskedjan halverar chefernas löner – efter att kunder blivit sjuka

Kunder som ätit på restaurangkedjan har drabbats av matförgiftningar. ARKIVBILD.
Kunder som ätit på restaurangkedjan har drabbats av matförgiftningar. ARKIVBILD.

Flera kunder har blivit magsjuka efter att ha ätit restaurangens mat – nu får cheferna betala dyrt.

Förra året drabbades den amerikanska restaurangkedjan Chipotle av återkommande matförgiftningar bland kunderna, skriver Veckans Affärer. Totalt handlar det om mer än 50 personer i 14 delstater som blivit allvarligt sjuka efter att ha ätit på Chipotle.

Flera av de drabbade har insjuknat i vinterkräksjukan och smittats av E kolibakterier. Under de senaste dagarna har även flera anställda blivit sjuka på arbetsplatsen.

►LÄS MER: Här införs 18-årsgräns på McDonalds

Efter rapporteringarna kring sjukdomshistorierna har restaurangkedjans aktie fallit 25 procent under det senaste året.

Båda bolagets chefer, Monty Moran och Steve Ells, har efter skandalerna fått sina årslöner sänkta med mer än 50 procent till 13,3 miljoner respektive 13,6 miljoner dollar. Det framgår av inskickade dokument till den amerikanska finansinspektionen SEC, enligt VA. Cheferna har även avstått från sina bonusar.

Restaurangkedjan grundades 1993 och driver i dag mer än 2 000 restauranger i USA.

►LÄS MER: Taco-tillbehören en bluff – det här innehåller de egentligen

Mer om Hälsa