Nyheter Sverige

Snurrig taxitur slutade på sjukhus

I stället för bussresa från Vansbro blev det ambulans Malung–Mora. Arkivbild.
I stället för bussresa från Vansbro blev det ambulans Malung–Mora. Arkivbild.

En kvinna som tillfälligt jobbade i Vansbro skulle resa hem till Stockholm. Det hela slutade på sjukhus i Mora och en missad utbildning i Israel.Nu har kvinnan vänt sig till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) för att få tillbaka sina pengar.

Det är Dalarnas Tidningar som berättar om kvinnans snurriga hemfärd. Hon skulle, enligt anmälan till ARN, ta sig till Stockholm från Vansbro, först med buss och sedan tåg. Men hon tog fel buss och hamnade i Sälen. På plats i Sälen beställde hon i stället en taxi direkt till Arlanda, en resa på nästan fem timmar. Direkt morgonen efter skulle hon nämligen sätta sig på ett plan till Israel för att delta i en utbildning.

Taxichauffören lovade att köra henne till Arlanda, men ville ha betalt i förskott så kvinnan överlämnade sitt kreditkort. Men hon var förkyld och somnade tungt i taxin. Flera timmar senare vaknade hon – på akutmottagningen vid Mora lasarett. Dit hade hon, utan att vakna, åkt ambulans ända från Malung.

Taxichauffören uppfattade det som att kvinnan hade drabbats av en stroke och hade därför larmat ambulansen. Helt fel, tycker kvinnan.

8 500 kronor drogs från hennes kreditkort för färden. Hon har redan lyckats få tillbaka hälften, men har nu vänt sig till ARN för att få tillbaka allt. Det blev heller ingen resa till Israel – eller någon utbildning.