Sport

SOK-chefen: "En fantastisk dag"

SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo
SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo

En bra start kan förändra ett helt OS.Tack vare Guld-Sarah och Silver-Emma blev det precis den start hela truppen hoppats på.– Det är jätteviktigt att få in den här energiboosten i ett gäng, säger Peter Reinebo, SOK:s verksamhetschef.

Det kunde egentligen inte ha börjat så mycket bättre.

Redan på den andra OS-dagen trillade det in två medaljer, och en – som bekant – av finaste valör.

– En fantastisk dag. Först med Emma Johanssons enorma lopp, det var dramatik och dubbel Hitchcock. Hade loppet varit lite längre så tror jag att hon hade vunnit, säger Reinebo.

– Hon hade en enorm glädje, hon sa i talet efteråt när vi firade med tårta och vår bonus, att det är ganska okej att vara "Silver-Emma".

Kraftfullt

Men den roliga söndagen slutade inte där.

Strax efter 22-tiden lokal tid så slog Sjöström till.

– Ja, det här med Sarah... Första gången på 16 år det blir ett simguld. Och med den kraft, den "dedication"... det var helt enormt att se. Att egentligen hålla det avstånd hon hade in i finalen med en sekund, det är en enastående prestation. Hon är fantastisk.

Ingen nattårta

TT: Ni brukar ju prata om hur viktigt det är att få tidiga medaljer, hur det sprider sig i truppen. Kan du förklara hur?

– Att få in den glädjen och det självförtroendet i en trupp, det här "kan hon så kan jag", är viktigt. Alla vet ju sin kapacitet, men är ändå spänd och vet inte riktigt var man står. Att få den energiboosten in i ett gäng, det är viktigt. Sen så enar det såklart också. En jättebra start, fantastiskt.

TT: Blir det nattårta nu?

– Nä. Vi körde kvällstårta med Emma, det får bli eftermiddagstårta med Sarah i morgon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset