Nyheter Världen

Soldyrkaren Glenna fick hudcancer – blev bara 26 år gammal

Glenna Kohl blev 26 år gammal.
Glenna Kohl blev 26 år gammal.

Glenna Kohl, 26, spenderade mycket tid i solen, både utomhus och i solarium. En dag hittade hon en knöl i ljumsken. Hon hade fått malignt melanom.

När Glenna Kohl från Massachusetts i USA var 22 år gammal upptäckte hon en knöl i ljumsken en dag när hon var på gymmet, skriver Daily Mail. Knölen var stor som en pingisboll.

Glenna uppsökte läkare och det visade sig att hon hade malignt melanom. Hudcancern hade redan spridit sig till lymfkörtlarna och man fick operera bort 13 av dem. 

Enligt hennes föräldrar har hon alltid varit en trogen soldyrkare – både utomhus och inomhus i solarium. Fem somrar jobbade hon även som livräddare på stranden i Cape Cod. 

Trots det tunga beskedet tänkte Glenna inte ge upp i första taget.

”Vad jag än måste göra för att kämpa mot cancern så kommer jag göra det”, berättar hennes pappa att hon ska ha sagt, enligt Daily Mail.

Och hon kämpade. Men cancern spred sig och efter tre års kamp orkade kroppen inte längre.

Glenna blev 26 år gammal. Efter dotterns död har föräldrarna startat en fond, ”Glenna Kohl Fund for Hope”, och jobbar för att sprida Glennas historia och varna andra unga för faran med solen.

– Trots att Glenna var så hälsomedveten kopplade hon inte solning med hudcancer. Glenna finns inte här för att informera om faran, så vi kommer fortsätta att göra hennes jobb åt henne, har Glennas mamma Colleen tidigare sagt till Cosmopolitan.

Syftet med fonden är bland annat att öka medvetenheten kring att upptäcka hudcancer i tid.