Nöje Musik Nyheter

Sony bryter tystnaden om Kesha

Kesha. Arkivbild.
Kesha. Arkivbild.

Skivjätten Sony Music har nu för första gången kommenterat den uppmärksammade konflikten mellan skivbolaget, popstjärnan Kesha och producenten Dr Luke.

En domstol i New York slog i förra veckan fast att Kesha inte får bryta sitt kontrakt med Sony och Dr Luke, trots att hon hävdat att Dr Luke förgripit sig på och misshandlat henne under de tio år de jobbat tillsammans.

Juridiskt oförmöget

Kesha stämde Dr Luke 2014 och han, som nekar till anklagelserna, har i sin tur svarat med att stämma henne. Sony har tidigare ställt sig på producentens sida.

– Sony gör allt för att stötta artisten under dessa omständigheter, men är juridiskt oförmöget att bryta kontraktet, säger Sonys jurist nu till New York Times.

Fansen stöttar

Dr Luke är en av världens mest framgångsrika producenter och låtskrivare. Tillsammans med bland andra svenske Max Martin har han skapat flera stora hits åt Kesha.

Beskedet att Kesha inte får bryta kontraktet utan måste fortsätta arbeta med Dr Luke har väckt avsky världen över, och hennes fans planerar en stor demonstration utanför Sony Musics huvudkontor i New York. Artister som Lady Gaga, Taylor Swift, Ariana Grande och Lorde har även uttalat sitt stöd för Kesha.