Nöje TV

Sony går in i "Jordskott"-bolaget

Sony Pictures Tv har gått in i det svenska produktionsbolaget Palladium Fiction som har gjort tv-serien "Jordskott" med bland andra Moa Gammel i huvudrollerna. Arkivbild.
Sony Pictures Tv har gått in i det svenska produktionsbolaget Palladium Fiction som har gjort tv-serien "Jordskott" med bland andra Moa Gammel i huvudrollerna. Arkivbild.

Sony Pictures Television har köpt en mindre del i det svenska produktionsbolaget Palladium Fiction. Därmed öppnas nya dörrar för gänget bakom succéserien "Jordskott". – Vi är jätteglada, säger Filip Hammarström på Palladium.

Det amerikanska företagets investering ger Palladium Fiction möjlighet att utveckla fler tv-serier som kan få internationell spridning och leda till samarbeten över nationsgränser.

– Det öppnar upp hela världen för lilla Sverige, säger huvudproducenten Filip Hammarström till TT.

På Palladium är man glada över förtroendet och ser inga begränsningar.

– De ger oss full frihet att skapa.

Just nu har bolaget flera serier under utveckling som Sony vill distribuera internationellt. I ett projekt samarbetar de med producenten Nicola Larder ("Marcella") och i ett annat projekt arbetar de med Jimmy Desmarais ("Gengångare").

Dessutom jobbar de med en fortsättning på "Jordskott", som visades i SVT i fjol och utsågs till årets dramaserie vid Kristallen-galan.

– Det här är ju vår första tv-serie, men Sony såg potential i våra nya projekt och tror att vi kan slå på stort med mer än bara "Jordskott", säger Hammarström.

"Palladium är ett bra komplement till vår växande portfölj", säger Andrea Wong på Sony Pictures Television i ett pressmeddelande.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset