Sport

Spänt läge med England mot Bale

Gareth Bale hävdar att England inte har en enda spelare som skulle ta en plats i Wales lag.
Gareth Bale hävdar att England inte har en enda spelare som skulle ta en plats i Wales lag.

Ett stenkast från första världskrigets skyttegravar väntas 50 000 britter till EM-derbyt mellan England och Wales i nordfranska Lens.Och lillebror tänker inte vika ner sig.– Vi har mer passion och stolthet, säger Wales-stjärnan Gareth Bale.

Orden föll på en presskonferens i helgen och har inte direkt fallit i god jord hos många engelsmän. Men nyblivne Champions League-mästaren Bale rycker bara på axlarna åt upprördheten.

– Jag sade aldrig att de inte är passionerade eller stolta, men enligt mig så har vi mer. Jag står fast vid mina kommenterar. Om folk tycker att jag inte visade respekt, så stämmer det inte, sade Bale på en ny presskonferens i tisdags.

– Det är bra att de tog åt sig. Jag bryr mig ärligt talat inte om vad de säger. Vi vet att vi är ett bra lag och vi vet att vi kan slå dem när det är vår dag, sade Bale – och strödde ytterligare salt i sårade engelska känslor genom att hävda att ingen engelsk landslagsspelare skulle platsa i Wales.

Första derbyt

Den engelska lagledningen väljer dock att inte ta strid.

– Om vi verkligen tog på allvar sådant som folk säger, eller sägs säga, och lät det påverka oss så skulle vi behöva skämmas. Prat är prat och vad som sker på plan är något helt annat, sade förbundskapten Roy Hodgson på onsdagens presskonferens på arenan.

Torsdagsmatchen blir speciell på många sätt och vis. Lens ligger mitt på den gamla västfronten, där hundratusentals engelsmän och walesare fick sätta livet till i första världskrigets skyttegravar för 100 år sedan.

Arenan tar bara 35 000 åskådare – vilket gör att minst 15 000 britter kommer att finnas i närheten och runt omkring för att följa matchen på barer och via storbildsskärmar.

Dessutom är matchen blott det andra brittiska derbyt i ett stort mästerskap. Och det första någonsin mellan England och Wales.

"Som bröder"

Älskarna av brittisk fotboll kan förvänta sig rena Premier League-uppgörelsen – kryddad med Real-stjärnan Bale.

– Många i England och Storbritannien har sett fram emot det här och vi gör det definitivt. Det är en match mellan bröder, kan man säga. Det ger lite extra krydda, sade Roy Hodgson på onsdagen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset