Nyheter Sverige

Spårvagnar stoppas efter dödsolyckan

I går dog en man som blivit påkörd av en spårvagn i Göteborg. I kväll ställs spårvagnstrafiken förbi hållplatsen in i samband med Håkan Hellströms konsert på Ullevi. Arkivbild.
I går dog en man som blivit påkörd av en spårvagn i Göteborg. I kväll ställs spårvagnstrafiken förbi hållplatsen in i samband med Håkan Hellströms konsert på Ullevi. Arkivbild.

Efter gårdagens dödsolycka i Göteborg ställs all spårvagnstrafik förbi platsen in i samband med Håkan Hellströms spelning på Ullevi i kväll.– Ingen ska behöva vara orolig, säger Marie Fall från Västtrafiks presstjänst.

I går kväll omkom en 45-årig man, som var på väg till Ullevi för att se Håkan Hellström, när han blev påkörd av en spårvagn på Skånegatan i närheten av Ullevi. För att förhindra att fler olyckor sker har Västtrafik, i samråd med Göteborgs spårvägar, beslutat att inga spårvagnar ska trafikera den aktuella hållplatsen i samband med kvällens konsert, dit omkring 70 000 besökare väntas komma.

– Eftersom det är så många människor som rör sig i området har vi beslutat att ställa in spårvagnstrafiken på Skånegatan klockan 19–21 och 23–00.30, säger Marie Fall.

Det har också införts en tillfällig hastighetsbegränsning på 15 kilometer i timmen för spårvagnar som kör i närheten av Ullevi i samband med konserten.

Spårvagn i beslag

Polisen har inlett en förundersökning rörande vållande till annans död och vårdslöshet i trafik efter gårdagens dödsolycka.

– Spårvagnen är tagen i beslag för teknisk undersökning. Man har också tagit hand om färdskrivaren där man kan se bland annat hastighet och bromssträcka. Det materialet ska nu analyseras och spårvagnen ska provköras för att se om det finns något tekniskt fel på den, säger Hans Lippens, presstalesman vid polisen region Väst.

Enligt Hans Lippens går spårvagnstrafiken på olycksplatsen på en separat körbana som är avdelad med staket. Där det är möjligt att passera finns det trafikljus för bilar och gångtrafikanter. Polisen hoppas att vittnesförhör ska kunna ge klarhet i hur olyckan gick till.

– Vi vet ännu inte vem eller vad som orsakade olyckan eller om det bara handlar om olyckliga omständigheter, säger han.

Hamnade under

Olyckan inträffade vid 20-tiden på lördagen. Mannen hamnade under spårvagnen och räddningstjänsten fick lyfta den för att få fram honom.

Han fördes till Sahlgrenska sjukhuset, men hans liv gick inte att rädda. Sjukhuset meddelade senare under kvällen att han avlidit.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset