Nyheter Sverige

Spel-vd: Måste göra förändringar

Ytterligare en man har anhållits misstänkt för det grova rån- och utpressningsförsöket mot Svenska Spels vd Lennart Käll i onsdags.
Ytterligare en man har anhållits misstänkt för det grova rån- och utpressningsförsöket mot Svenska Spels vd Lennart Käll i onsdags.

Svenska spels vd Lennart Käll talar nu ut om det grova rån- och utpressningsförsöket mot honom:– Jag kommer att behöva göra vissa förändringar, säger han om hur han ser på sin framtid.Samtidigt har ytterligare en man anhållits.

Lennart Käll talar i en intervju på Svenska spels hemsida om överfallet på Ekerö utanför Stockholm i onsdags. Gärningsmännen slog då sönder rutan till förarsätet, hotade Käll med pistol och krävde honom på närmare tre miljoner kronor, enligt Aftonbladet.

Rånarna fick med sig hans mobiltelefon och kreditkort.

– Trots det jag varit med om mår jag och min familj bra under omständigheterna. Jag är i dag, fredag, tillbaka på jobbet bland kollegor, vilket känns skönt. Det stöd jag fått från kollegor och vänner, kontakter inom näringslivet och politiken värmer oerhört. Både jag och min familj har verkligen känt stödet, säger han.

Han tillägger också:

– Den här händelsen har gjort mer medveten om att man som offentlig person befinner sig i en utsatt position. Jag kommer att behöva göra vissa förändringar men så långt det är möjligt tänker jag försöka leva som innan. Jag blickar framåt, inte bakåt, säger han.

Samtidigt har ytterligare en man anhållits. Mannen är i 30-årsåldern. Sedan i torsdags är även en man i 40-årsåldern anhållen, misstänkt för attacken.

Läs också