Sport

Spelarna besvikna på publiken

Det var många tomma platser i Friends. John Guidetti tycker att det var trist. "Fotboll utan fans är verkligen ingenting", säger han.
Det var många tomma platser i Friends. John Guidetti tycker att det var trist. "Fotboll utan fans är verkligen ingenting", säger han.

Tyst, avslaget och lojt.Publiken bidrog inte till att höja stämningen i 1–1-matchen mot Tjeckien på Friends arena.– I dag måste jag vara lite kritisk. Vi är ändå ett lag som kvalificerat oss till EM och vi behöver dem mer än någonsin, säger John Guidetti.

Det var den sista träningsmatchen innan EM-truppen ska tas ut, mot en bra nation (Tjeckien) och på en varm och skön arena med taket på.

Då kom 18 745 personer till Nationalarenan i Solna.

– En arena som tar 50 000 och det är så här tomt. Vi behöver dem, vi behöver dem enormt mycket. När de är här och eldar på så ger det energi till oss. det är en väldigt stor skillnad, och det tror jag alla som var här kände. Det blir lätt avslaget, säger Guidetti.

"Lite oförberedd"

– Jag var lite oförberedd på det. Jag älskar att spela på hemmaplan. Jag säger alltid hur mycket jag älskar att spela inför fans, och fotboll utan fans är verkligen ingenting och det tyckte jag syntes i dag. Jag älskar när det är mycket folk, när det kokar. De ger mig energi och de sätter tempot i matchen. Det var tråkigt att de inte var där i dag, säger Guidetti.

På matchen i Antalya i Turkiet i fredags var det runt 30 000 åskådare.

– Det går inte att jämföra, det var grym stämning där. Kanske en av de bästa jag har sett. Här är det som det är, säger Martin Olsson.

Smittade av sig

Erik Hamrén:

– Det var långt från inramningen i Antalya, det var annorlunda. Det kan ha påverkat (spelet), det var en stor skillnad.

Även flera av spelarna höll med om att den avslagna stämningen smittade av sig på planen.

– Hela inramningen blir lite annorlunda. Vi är människor också. Allt energi som måste fram måste komma från oss. Tjeckien drog inte heller upp det, de stod lite på hälarna, säger Kim Källström.

– Vi i försökte dra igång det men förhoppningsvis kommer publiken till EM.