Sport

Spelarna litar på förbundet

Albin Ekdahl åker med fotbollslandslaget till Turkiet för torsdagens landskamp i Antalya. Arkivbild.
Albin Ekdahl åker med fotbollslandslaget till Turkiet för torsdagens landskamp i Antalya. Arkivbild.

Landslagsspelarna följer oroligheterna i Istanbul och Ankara.Men de känner ingen rädsla för att åka till Antalya för fotbollslandskampen mot Turkiet.– SvFF har gjort bedömningen att det är säkert dit vi ska och då får vi spelare lita på det och försöka fokusera på matchen, säger Albin Ekdal.

Albin Ekdal, Emil Forsberg och Johannes Hopf är eniga om framför allt en sak: De litar på att Svenska fotbollförbundet (SvFF) har koll på vad som händer i Turkiet.

Det finns dock en form av olust inför torsdagens vänskapsmatch mot Turkiet i Antalya.

– Klart att det inte är sådana här saker som man vill fundera på inför en match, och det är klart att det tragiskt det som sker i Turkiet, säger mittfältaren Albin Ekdal.

– Självklart är det saker vi snackar om när vi sitter och käkar lunch och middagar. Det har inte gått förbi någon att det har varit oroligt i Turkiet. Alla berörs på ett eller annat sätt. Nu ska vi ner dit och det är klart att det ligger och spökar lite.

"Sprida glädje"

Emil Forsberg är inne på samma linje som Ekdal.

– Vi ska dit för att spela fotboll. Förbundet har koll på det där och de säger att säkerheten är bra, och det litar vi på, säger han.

TT: Vad känner du själv?

– Jag har inget problem med att åka dit, absolut inte. Det är tragiskt det som händer men fotboll sprider glädje och det ska vi försöka göra.

"Vakter och poliser"

Debutanten Johannes Hopf, som spelar för turkiska Genclerbirligi, säger att han alltid känt sig trygg i sitt liv vid sidan av fotbollen och ger en bild av att säkerheten är rigorös i samband med matcher.

– Det är väldigt mycket. Det är inget nytt, det var så från omgång ett. Det är poliseskort, det är vakter och det är poliser runt allt. Fotbollen är stor där nere men det är inte alltid många supportrar på matcherna, ibland är det fler vakter och poliser, säger han.

Just antalet poliser och vakter var en detalj som han reagera på när han flyttade ner till Turkiet.

– Jag ställde frågan i början men då sade de att det handlade om effekten av oroligheter kring derbyn. Nu har de lagt samma ribba för alla matcher.