Sport Sport-topp

St Louis vann målrik match

St Louis Alexander Steen trycker till San Joses Patrick Marleau.
St Louis Alexander Steen trycker till San Joses Patrick Marleau.

St Louis lyckades inte riktigt ta död på spänningen trots 4–0-ledning efter två perioder, men vann till slut semifinalen mot San Jose med 6–3.

Det såg till en början ut som en repris på gårdagens semifinal mellan Tampa Bay och Pittsburgh efter att St Louis tagit ledningen med 4–0 under matchens två första perioder, och San Jose sedan startat ett seriöst upphämtningsförsök i tredje med ett reduceringsmål.

Men där Pittsburgh täppte igen bakåt så lyckades inte San Jose hålla tätt i en period där inte mindre än fem mål gjordes.

Steen gjorde assist

Hade San Jose vunnit matchen skulle St Louis ha haft en rejäl uppförsbacke framför sig. Alexander Steen menar att det inte är något nytt att spela under press.

– Vi har haft både med- och motgångar under säsongen. Vi hade ett bra möte i går och pratade om de justeringar vi ville göra och vi gick ut på isen och gjorde dem, säger han till St Louis Post-Dispatch.

Steen var en av svenskarna som visade framfötterna. Med ett direktskott en meter framför blålinjen, som Troy Brouwer styrde in, gjordes 5–1.

Det var först med St Louis sjätte mål, av Alex Pietrangelo i tom kasse med drygt fyra minuter kvar, som matchen kändes avgjord, och då fick ändå Melker Karlsson in ett tröstmål minuten efter, hans tredje i slutspelet.

Egentligen rörde det sig om ett självmål av i Joel Edmundson i röran framför målvakten Jake Allen, men Karlsson var siste San Josespelare med pucken.

St Louis har hemmaplan

Därmed står det 2–2 i matchserien som avgörs i bäst av sju. Nästa match avgörs i St Louis på måndag, lokal tid.

– Vi har varit genomgående bra ett tag. Men vi lyckades inte leverera i kväll. Vi blev brända och fick vad vi förtjänade med tanke på hur vi spelade. Nu gäller det att vi glömmer det här och går vidare till nästa match, säger San Joses huvudtränare Peter DeBoer till ESPN.

Carl Gunnarsson fick gå till omklädningsrummet efter ett våldsamt slagsmål med Brenden Dillon i slutet av matchen.