Nyheter Världen

Stad kan ha bombats med giftgas

Staden Saraqib i Idlibprovinsen har bombats med giftgas, enligt Syriska civilförsvaret.
Staden Saraqib i Idlibprovinsen har bombats med giftgas, enligt Syriska civilförsvaret.

Omkring 30 människor i syriska Saraqib har skadats av giftgas som släppts från en helikopter, enligt frivilligorganisationen Syriska civilförsvaret, som genomför räddningsinsatser i rebellkontrollerade delar av Syrien.

Staden ligger inte långt från den plats i Idlibprovinsen där en rysk militärhelikopter sköts ned i går.

Lokala medarbetare från Syriska civilförsvaret, som också kallas Vita hjälmarna, misstänker att behållarna innehöll klorgas, men kunde inte bekräfta detta säkert.

– Mellanstora tunnor med giftig gas föll. Syriska civilförsvaret kunde inte avgöra vilket sorts gas det rör sig om, säger en talesperson för organisationen.

Gruppen har också lagt ut en Youtubefilm som sägs föreställa flera män som kippar efter andan och får syrgas av hjälparbetare. De flesta av de drabbade ska vara kvinnor och barn.

Det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som bevakar kriget från Storbritannien, rapporterar att det har fällts tunnbomber över Saraqib, men vill inte bekräfta för TT att tunnorna innehöll giftgas.

Både Assadregimen och oppositionen har kategoriskt förnekat att man använt giftgas i Syrienkriget.

Nyhetsbyrån Reuters har sökt både regimen och dess allierade Ryssland. Ingen av dem har dock varit tillgängliga för kommentarer.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset